Dutch Oven Mac & Cheese

Dutch Oven Mac & CheeseĀ 

 
Ingrediënten (voor 4 pers.)
  • 1 pak penne pasta
  • 1 pak home made worstjes, reeds gegrild en in plakjes
  • 60 g boter (voor de saus)
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngeperst
  • 2 eetl. bloem
  • 240 ml slagroom
  • 240 ml melk (en ev. nog 120 ml voor reserve voor een extra romige saus)
  • ½ theel. mosterdpoeder
  • ½ theel. nootmuskaat
  • 90 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 400 g roomkaas
  • 90 g geraspte gruyère
  • 180 g geraspte cheddar
  • 180 g geraspte kaas
  • zout en peper
  • paneermeel

Bereiden
  1. Kook de penne in roomkokend water en dente. Laat uitlekken en zet apart.
  2. Smelt de boter in de Dutch Oven op middelhoog vuur. 
  3. Fruit hierin de ui en de knoflook. 
  4. Wanneer de ui glazig is voeg je de bloem toe. Blijf goed roeren. Verwarm dit ca. 5 minuten. 
  5. Voeg nu de melk en de slagroom toe. Breng dit rustig aan de kook en roer er de mosterdpoeder, nootmuskaat aan toe. Laat dit 10 min. sudderen, wel af en toe roeren. 
  6. Voeg nu de kazen, behalve de Parmezaanse kaas. Blijf goed roeren. Breng op smaak met zout en peper. 
  7. Voeg nu de reeds gegrilde en in plakjes gesneden worst toe en roer de penne erdoor heen. Mocht het mengsel te droog worden, voeg dan nog wat extra melk er door heen. 
  8. Strooi de Parmezaanse kaas en het paneermiddel er overheen. 
  9. Doe de deksel erop, leg er een aantal briketten op (ca. 5 stuks) en laat het 30 minuten verder garen en mooi bruin worden. Laat het gerecht 5-10 even staan voordat je het opdient.


Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de video het niet? Klik dan hier

Deze video is mede mogelijk gemaakt door webwinkel Vuur en Rook