Blue Cheese Chicken balls

Blue Cheese Chicken balls

 
Ingrediënten, voor 4 pers.:
  • 1 pond kippengehakt
  • 1  kleine rode ui, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eiwit
  • 20 g kopje Parmezaanse kaas, geraspt
  • 20 g paneermeel
  • 1 eetl. gedroogde peterselie
  • ½ theel. zout
  • ½ theel. knoflookpoeder
  • ½ theel. uienpoeder
  • een stuk blauwe schimmelkaas
  • Sweet Baby’s Rays barbecuesaus
  • appelrookhout
 
Bereiden
  1. Week het appelhout in water. 
  2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. 
  3. Meng dit door het gehakt met het eiwit, Parmezaanse kaas, paneermeel, peterselie, zout, knoflookpoeder en uienpoeder.
  4. Snijd de kaas in kleine stukjes. 
  5. Vorm van het gehakt kleine bolletjes, ongeveer zo groot als een golfballetje. 
  6. Druk hierin een stukje kaas. Doe dit met al het gehakt.
  7. Leg de balletjes op het indirecte gedeelte van de barbecue en voeg het appelhout toe. 
  8. Smeer de balletjes tijdens het hele grilproces in met de barbecuesaus. 
  9. De balletjes zijn klaar wanneer het kippenvlees een kerntemperatuur van 70°C hebben bereikt.

 


Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de video het niet? Klik dan hier