BBQ stuffed Hasselback potatoes

BBQ stuffed Hasselback potatoes


Ingrediënten

  • 4 grote vastkokende aardappelen
  • zout en peper
  • flink wat roomboter
  • 30 g geraspte kaas
  • ca. 10 plakjes ontbijtspek
Bereiden:
  1. Maak de aardappelen schoon en dep ze droog.
  2. Snijd de aardappels met een scherp mes in kleine plakjes, maar zorg ervoor dat je niet helemaal door snijdt. Je wilt de onderkant van de aardappels namelijk aan elkaar laten zitten. 
  3. Smeer de aardappelen ruim in met roomboter en bestrooi ze met zout en peper.
  4. Leg ze in een lekbakjes met extra roomboter er om heen. 
  5. Zet het lekbakje op het indirecte gedeelte van de barbecue van ca 180°C. 
  6. Bestrijk ze tijdens het grillen continue met de gesmolten boter.
  7. Voeg vlak voordat ze gaar zijn de plakjes spek op/tussen de aardappel en bestrooi ze ruim met de kaas.
  8. Gril ze tot de buitenkant mooi krokant is, van binnen mooi gaar en de kaas lekker gesmolten. 


 

Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de video het niet? Klik dan hier