Zoete aardappel BBQ-soep

Zoete aardappel BBQ-soep


Ingrediënten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • scheutje olijfolie
  • 700 gr zoete aardappels
  • 1 eetl. garam masala
  • 1 theel. kerriepoeder
  • 1 liter groentebouillon
  • 400 ml kokosmelk, uit blik
  • 1 limoen
  • zout en peper
  • blauwe kaas
  • staafmixer 
Bereiden:
  1. Snijd de geschilde zoete aardappels in blokjes. 
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. 
  3. Verhit de olie in een grote pan en zet deze op de BBQ. Heb je een BBQ met wok, maak dan in de wok de soep. 
  4. Fruit de ui en knoflook. 
  5. Voeg de chilipeper toe en bak een minuutje mee. 
  6. Roer de garam masala en de kerrie er door. Schep goed door zodat ze goed bedekt zijn met de kruiden. 
  7. Schenk de bouillon toe en breng aan de kook. 
  8. Kook de aardappels een minuut of 20 totdat ze zacht zijn geworden. 
  9. Pureer nu de soep met een staafmixer. 
  10. Voeg de kokosmelk toe en warm even door. 
  11. Breng op smaak met een limoensap, zout en peper. 
  12. Dien de soep op met wat blokjes blauwe kaas als topping.


 

Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de video het niet? Klik dan hier