Jamaican-style red snapper jerk

Jamaican-style red snapper jerk

Ingrediënten

voor de bonenrijst:
  • 50 ml plantaardige olie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 300 g langkorrelige rijst
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 ml water
  • 1 blik kidney beans, afgespoeld en uitgelekt
  • 3 eetl. gehakte verse tijm
  • zout en peper 
voor de red snapper:
Bereiding
  1. Maak eerst de bonenrijst.
  2. Verhit de olie in een grote pan deksel en fruit hierin de ui mooi glazig. 
  3. Voeg de rijst toe en roer goed. 
  4. Schenk dan de kokosmelk en 400 ml water erbij en breng aan de kook.
  5. Voeg de bonen en tijm erbij en laat het op laag vuur, afgedekt, ca. 20 zachtjes koken totdat de rijst gaar is. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Wrijf nu de vis in met de jerk en de olie. 
  7. Gril de vis op de huidkant gedurende 4-6  min. met gesloten deksel. De grilltijd is afhankelijk van de grootte en de dikte van de vis. Onze vis was nogal groot!
  8. Serveer de red snapper met de bonenrijst, gegarneerd met koriander. 
<< terug naar FIRE&FOOD recepten

 


Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de video het niet? Klik dan hier