Dutch Oven kippensoep

Dutch Oven kippensoep

 
Ingrediënten, voor 4 pers.:
  • 500 g kippendijen of kippenbout
  • ca. 4 wortels
  • 1 grote ui
  • 2 selderij stengels
  • 2 teentjes knoflook, fijn geperst
  • verse tijm en peterselie
  • 2 laurierblaadjes
  • cayennepeper, naar smaak
  • zout en peper
  • naar smaak vermicelli of ei-noodles
  • 2 liter water
  • ev. 2 kippenbouillonblokjes
 
Bereiden
  1. Snijd de groente in grove stukken. 
  2. Kruid de kippendijen met zout en peper. 
  3. Leg de kip in de bodem van een goed geoliede Dutch Oven en bak even aan. Haal de kip eruit en leg even apart.
  4. Voeg de gesneden ui, wortelen, selderij, knoflook, tijm, snufje zout, peper en cayennepeper.Fruit even allemaal goed aan en voeg dan het water, kip, laurierblaadjes en de kippenbouillonblokjes toe.
  5. Kook de soep nu gedurende 90 minuten met 9 briketten onder en 16 briketten op de deksel. Vervang eventueel de briketten na 45 minuten. 
  6. Voeg na 90 minuten de fijngehakte peterselie en noodles/vermicelli toe. Haal de kip er uit en snijd deze mooi fijn. 
  7. Doe de kip weer terug in de Dutch Oven en verwarm alles nog eens goed door en serveren maar.

 



Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de video het niet? Klik dan hier