Crying Tiger

Crying Tiger

Ingrediënten


voor de steak:
  • 800 gr bavette
  • 3 eetl. lichte sojasaus
  • 1 eetl. donkere sojasaus
  • 1 eetl. limoensap
  • 1 eetl. suiker
  • een beetje zwarte peper
  • 1 teentje geraspte verse knoflook
  • 2 eetl. plantaardige olie

voor de dipsaus:
  • 1 1/2 eetl. vissaus
  • 1 eetl. limoensap
  • 1 eetl. tamarinde 
  • 1 1/2 eetl. palmsuiker, fijn geraspt of fijngehakt
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • chili vlokken, naar smaak
  • 1 lente-uitje, fijngesneden
  • 2 eetl. koriander, fijngesneden
 
Bereiden

  1. Maak de marinade door alle ingrediënten met elkaar te mengen en laat het vlees hierin 2 tot 3 uur marineren in de koelkast. 
  2. Maak in de tussentijd de pittige dip. Meng hiervoor alles door elkaar in een kommetje.
  3. Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. 
  4. Gril het vlees rondom naar de gewenste kerntemperatuur en maak een mooi grillpatroon. Wij halen het vlees er rond een kerntemperatuur van 50 graden van de barbecue en laten het even rusten. 
  5. Snijd het vlees, tegen de draad in, in mooie dunne plakjes en serveer het samen met de dipsaus. 

 

 


Doet de link het niet? Klik dan hier
Meer video's zien? Ga naar ons YouTubekanaal