Zeewolf met zelfgemaakte sambal

Zeewolf met zelfgemaakte sambal

Ingrediënten

voor de sambal:

  • 20 g gedroogde chilipepertjes
  • 20 g belacan (garnalenpasta, verkrijgbaar bij toko)
  • 80 g rode pepers
  • 150 g sjalotten
  • 60 g knoflook
  • 40 g citroengras
  • 25 g gember
  • 40 g palmsuiker
  • 2 eetl. tamarindepasta, gemengd met 3 eetl. heet water
  • 100 ml olie

voor de vis:

  • 500 g stevige witvis, zeewolf
  • djeruk purut (limoenblad) of bananenbladeren
  • bakpapier
  • voeg naar wens wat appelhout toe!
Bereiding
  1. Maak eerst de sambal. 
  2. Week de 20 g gedroogde chilipepertjes in warm water gedurende 30 minuten.
  3. Bak de belacan en zet even apart. 
  4. Snijd de citroengras in grove stukken en pel de sjalotjes. 
  5. Doe in de blender de citroengras, de geweekte chilipepertjes, de belacan, de rode pepers, de knoflooktenen, de sjalotjes, gember, palmsuiker en de aangemaakte tamarinde pasta. Mix er een smeuïge pasta van. 
  6. Verwarm in een pan 100 ml plantaardige olie en bak hierin de sambal totdat de olie gaat spetteren. 
  7. Haal de sambal uit de pan en zet apart. 
  8. Dep de vis droog. Smeer de vis in met de sambal aan beide kanten.
  9. Leg bakpapier met de djeruk op een voorverwarmde barbecue (180°C), op het indirecte gedeelte en leg hier de vis op. Doe de deksel op de barbecue en gaar de vis in ca. 5-6 minuten. Draai de vis dan om en beleg hem met nog wat djeruk. Gaar ook deze kant ca. 5-6 minuten totdat de vis mooi gaar is (ga uit van een kerntemperatuur van 60 graden).

<< terug naar FIRE&FOOD recepten

 


Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de video het niet? Klik dan hier