Whisky & lam

Whisky & lam

 
Ingrediënten:
  • lamskoteletten of 2 lamsracks
voor de marinade:
  • ca. 1 liter cola
  • 85 g tomatenketchup
  • 2 eetl. gemalen zwarte peperkorrels,
  • 1 eetl. cayennepeper (optioneel, als je van spicy houdt)
  • 350 ml bourbon whiskey
  • 165 ml ahornsiroop (of 6 eetlepels bruine suiker)
  • 3-4 eetl. sojasaus
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 grote takjes rozemarijn
  • 4-5 teentjes knoflook, geperst
Bereiden:
  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade met elkaar en leg hierin het lamsvlees.
  2. Dek dit af en laat dit een nacht in de koelkast marineren (of anders minimaal 1 uur). 
  3. Haal het vlees uit de marinade en dep een beetje droog. 
  4. Verwarm de barbecue op 180°C. Leg de koteletten op het indirecte gedeelte van de barbecue en gaar ze gedurende 20-40 minuten (een mooie kerntemperatuur is 54 Graden, is medium rare).
  5. Draai het vlees steeds om geef ze op het laatst eventueel nog even een mooie grillstreep op het directe gedeelte van de barbecue. Laat het voor serveren nog even rusten en geniet!

 



Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de video het niet? Klik dan hier