Thaise kokosgarnalen

Thaise kokosgarnalen

Ingrediënten

voor de garnalen:

  • 1 pond grote garnalen, gepeld en schoongemaakt
  • 1½ eetl. gemalen komijn
  • een beetje verse koriander, fijngehakt
  • 2 eetl. kurkumapoeder
  • 2 teentjes knoflook, geraspt
  • 1 eetl. limoensap
  • 1 blik kokosroom
  • zout naar smaak

voor de pindasaus:

  • 3 eetl. massamam currypasta of sambal
  • 1½ blikje kokosroom
  • 3 eetl. pindakaas
  • 2 eetl palmsuiker
  • 2 theel. witte azijn
  • 2 eetl. pinda's, grof gehakt
  • ¼ kopje water
  • zout naar smaak

Bereiding

  1. Maak de marinade voor de garnalen door de komijn, koriander, kurkuma, knoflook, limoensap, kokosmelk, zout en de garnalen met elkaar de mengen. Laat dit zeker 1 uur marineren. 
  2. Maak ondertussen de pindasaus. Meng alle ingrediënten in een pan en verwarm dit 10 minuten op matig vuur. Voeg op het laatste de grof gehakte pinda’s toe.
  3. Spies de gemarineerde garnalen en zet de garnalen even kort direct aan aan beide kanten. Sluit wel steeds de deksel.Serveer de spiesjes met de pindasaus.


<< terug naar FIRE&FOOD recepten

 


Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de video het niet? Klik dan hier