Gegrilde calamari

Gegrilde calamari

Ingrediënten

  • calamari
  • 4 knoflookteentjes
  • Ca. 2 eetl. korianderpoeder
  • een flinke scheut olijfolie
  • een flinke scheut rode wijn 
  • citroensap van 1 citroen

 

Bereiding

  1. Snijd de tentakels van de calamari er af en snijd de kappen lichtjes kruislings in.
  2. Doe in een kom de calamari met de fijngehakte teentje knoflook, het korianderzaad, de wijn en  de olijfolie. Dek af en zet het in koelkast. Laat dit marineren voor minimaal 1 uur maar het liefst een hele nacht.
  3. Breng je barbecue op hoge temperatuur. Haal de calamari uit de marinade en gril ze ca. 1 minuut aan een kant en een halve minuut aan de andere kant. Leg ze op een schaal en besprenkel ze royaal met het citroensap.

<< terug naar FIRE&FOOD recepten

 


Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de video het niet? Klik dan hier