Steak van de plancha

Steak van de plancha met gegrilde groente

Ingrediënten


voor de steak:
  • 2 steaks, lendebiefstuk of entrecote 
  • handjevol sugar snaps
  • handjevol worteltjes, pastinaak
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 knoflook, fijn gesneden
  • een paar takjes vers geritste tijm
  • 1 puntpaprika, fijngesneden
  • scheut sherry
  • blauwe kaas, in blokjes
  • zout en peper
  • wij gebruiken de Master Plancha LX van Campingaz
 
Bereiden

  1. Breng de plancha op temperatuur en schenk er een beetje olie op.
  2. Snijd alle groente in de gewenste grootte, rits de tijm.
  3. Bak het vlees rondom lekker aan tot de gewenste kerntemperatuur.
  4. Bak tegelijkertijd de groente. Start met de ui en de knoflook en voeg dan de overige veggies toe. Blus deze af met de sherry en breng op smaak met zout en peper.
  5. Verspreid op het laatst de blokjes blauwe kaas en de tijm erover heen.
  6. Heeft het vlees de juiste kerntemperatuur bereikt? Haal het van de plancha en laat het even afgedekt rusten. Trancheer het daarna in dunne plakjes met een beetje peper en zout er over heen en serveer het met de gegrilde groente.

 

   


Doet de link het niet? Klik dan hier
Meer video's zien? Ga naar ons YouTubekanaal
 
 Deze video is i.s.m Campingaz gemaakt