Kalfspicanha met groene kruidensaus

Kalfspicanha met groene kruidensaus

Ingrediënten

voor de groene kruidensaus:
  • 1/2  bosje verse peterselie
  • 1/2 bosje verse koriander
  • 1/2 bosje verse munt
  • 4 eetl. yoghurt
  • 1 eetl. tamarindepasta
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. geroosterde pijnboompitten 
  • sap van een halve citroen
 
Bereiden

  1. Haal het vlees een half uurtje voordat je gaat grillen uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Indien er een vetrand aanwezig is bij je kalfsvlees picanha, snijd deze dan voorzichtig kruislings in. Verwijder het vliesje onderop het kalfsvlees. Bestrooi zout en peper.
  2. De picanha zetten wij eerst hoog, op de vetkant, op het sear gedeelte van de barbecue aan. Maak even een mooie grillstreep. Leg de picanha dan op het indirecte gedeelte en gril tot een kerntemperatuur van ca. 48°C (temperatuur van de barbecue is ca. 160°C).
  3. Laat het vlees nu even 10-15 minuten rusten. 
  4. Maak in de tussentijd de groene kruidensaus. Voeg alle ingrediënten in een blender en maak er een gladde saus van. 
  5. Snijd het vlees in dunne plakjes en serveer met de groene kruidensaus.

 

   


Doet de link het niet? Klik dan hier
Meer video's zien? Ga naar ons YouTubekanaal
 
 Deze video is i.s.m B.B.Quality gemaakt