Jalapeño-BBQ-brood

Jalapeño-BBQ-brood


Ingrediënten
  • 1 groot rond brood 
  • 1 bakje roomkaas 
  • 2 eetl. ingelegd 
  • 2 eetl. sap van ingelegde jalapeños 
  • 1 theel. knoflookpoeder 
  • 4 eetl. ingelegde jalapeño pepers, in blokjes gesneden 
  • ca. 6 dikke plakjes ontbijtspek, gegrild en verkruimeld 
  • 1 zakje geraspte kaas 
  • fijngehakte peterselie als garnering
Bereiden:
  1. Verwarm je barbecue voor op ca. 180°C en richt hem indirect in.  
  2. Gril de plakjes ontbijtspek en verkruimel ze, zet dit even apart. 
  3. Snijd het brood met een scherp broodmes diagonaal in, snijd niet door de bodem.  
  4. Meng de roomkaas met het jalapeñosap en knoflookpoeder. 
  5. Verspreid roomkaasmengsel tussen de inkepingen van het brood.
  6. Strooi vervolgens in de openingen de blokjes gesneden jalapeño pepers, gegrilde spek. 
  7. Top het royaal af met de geraspte kaas. 
  8. Leg het brood nu op het indirecte gedeelte en bak het in ca. 15 minuten af, totdat de kaas mooi is gesmolten. 
  9. Garneer af met de fijngehakte peterselie.


 

Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de video het niet? Klik dan hier