Zeeuws spek

Zeeuws spek

 
Ingrediënten 
  • 2 kilo buikspek, zonder zwoerd
voor de marinade:
  • 1,5 eetl. mosterd
  • 12 eetl. ketjap manis
  • 1 eetl. ribrub van Szeged kruiden
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 a 2 theel. sambal (wij gebruikte Surinaamse sambal)
  • 25 g zout

Bereiden
  1. Maak een gladde marinade van alle ingrediënten. 
  2. Leg het vlees in de marinade (goed bedekt). 
  3. Laat dit minimaal 24 uur of zelfs 3 dagen marineren in de koelkast.
  4. Breng je barbecue op een temperatuur van ca. 120°C en gaar het buikspek indirect tot een kern van 70°C. 
  5. Laat het dan even rusten en snijd het in plakken.


Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de video het niet? Klik dan hier