Meatloaf Sandwich

Meatloaf Sandwich

Ingrediënten

  • 1 kilo rundergehakt
  • een beetje paneermeel
  • 1 rode paprika, fijngesneden
  • naar keuze 1 kleine rode ui, fijngesneden
  • 2 sjalotjes, fijngesneden
  • 3 eetl. Worcestershire
  • 2 eetl. mosterd
  • 2 eetl. Szeged kruiden
  • 1 a 2 eieren
  • 1 theel. ketchup
  • 1 eetl. Sweet Baby Ray’s barbecuesaus
  • 1 eetl. bruine suiker
voor de sandwich:
  • 1 brood in dikke plakken gesneden, ev. even gegrild
  • een paar augurken, in plakjes gesneden
  • Sweet Baby Ray’s barbecuesaus
  • gebakken uitjes
Wij gebruikten de iGrill van Weber

Bereiden

  1. Breng je barbecue op een temperatuur tussen de 160 – 180°C en richt hem in op de indirecte methode. 
  2. Snijd de rode ui en sjalotjes fijn.
  3. Meng in een grote kom het gehakt, paneermeel, rode ui, sjalotten, Worcestershire, mosterd, eieren, barbecuekruiden van Szegd,  ketchup en de barbecuesaus.
  4. Vorm het gehaktbrood als een brood en zet het op een aluminiumschaal. Laat dit even opstijven in de koelkast. 
  5. Leg nu het brood op het indirecte gedeelte van de barbecue. 
  6. Voeg halverwege wat rookhout toe en smeer het gehaktbrood in met barbecuesaus en strooi er wat bruine suiker overheen. 
  7. Het gehaktbrood is klaar bij een kerntemperatuur van 70°C. Laat hem vervolgens 5 minuten rusten.
  8. Snijd het gegrilde brood in dikke plakken. Ga dan de sandwich beleggen. Begin met een paar plakjes gehaktbrood, een laagje barbecuesaus, augurkjes en een beetje krokante uitjes.

 

   


Doet de link het niet? Klik dan hier
Meer video's zien? Ga naar ons YouTubekanaal
 
 Deze video is i.s.m Weber gemaakt