Dutch Oven Mountain Man breakfast

Dutch Oven Mountain Man breakfast 

 
Ingrediënten 
  • 500 g varkensworst, verkruimeld 
  • 5-6 plakjes ontbijtspek, fijngehakt 
  • 1 ui, gesnipperd 
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt 
  • 1 rode paprika, fijngesneden 
  • 1 groene paprika, fijngesneden 
  • 1- 1/2 zak Aviko Rösti rondjes, naturel, enigszins kleiner gemaakt 
  • 12 losgeklopte eieren 
  • 1 zakje geraspte cheddarkaas

Bereiden
  1. Haal het vlees uit de worstjes en bak deze rul met de ui, stukjes ontbijtspek en knoflook op een matig vuur in de Dutch Oven. 
  2. Voeg vervolgens de paprika en de rosti erbij. Bak dit lekker op totdat de aardappels goed warm zijn (dit duurt ca 15 minuten). 
  3. Giet nu de losgeklopte eieren gelijkmatig over de bovenkant van de aardappelen.
  4. Doe de deksel erop en plaats 6-9 briketten onder de DO en 12-18 briketten op de deksel. Laat dit gedurende 40 minuten garen totdat de eieren stevig zijn.
  5. Bestrooi op het laatst met de cheddar en laat dit even smelten.


<< terug naar FIRE&FOOD recepten


Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de video het niet? Klik dan hier