Knoflooksoep uit de DO

 Knoflooksoep uit de DO

Ingrediënten:

2 eetl. ongezouten boter
1 eetl. olijfolie
1 bosje lente-uitjes, alleen het witte gedeelte, fijngesneden
1 kleine witte ui, gesnipperd
zout en peper
1 theel. tijm
6 teentjes knoflook of 1 bol geroosterde knoflook
60 ml droge witte wijn
2 l kippen- of groentebouillon
125 ml room
2 eetl. gehakte verse peterselie
1 eetlepel vers citroensap
eventueel een paar sneetje brood zonder korst

Bereiding: 

  1. Smelt in de Dutch oven de boter en olie op matig vuur. 
  2. Fruit hierin de lente-uitjes, ui, zout, peper en tijm. 
  3. Voeg de geperste knoflookteentjes toe, roer goed door voor ca 1-2 minuten. 
  4. Blus af met de witte wijn en breng het aan de kook, laat het even inkoken. 
  5. Schenk er dan de bouillon aan toe en breng weer aan de kook. 
  6. Matig weer het vuur en laat de groente zacht worden en de soep dik worden gedurende ca 20 minuten. 
  7. Verdik eventueel de soep met blokjes brood (zonder korst). 
  8. Pureer met een staafmixer de soep en maak de soep af met room, peterselie en citroensap. 
  9. Breng eventueel nog op smaak met zout en peper

<< terug naar FIRE&FOOD recepten


 


Doet de link het niet? Klik dan hier
Meer video's zien? Ga naar ons YouTubekanaal