Choco-bacon brownie

Choco-bacon brownie

 
Ingrediënten
  • 125 g bloem
  • 200 g suiker
  • 150 g boter
  • 35 g cacaopoeder
  • 3 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theel. bakpoeder
  • ½ theel. zout
  • 10 plakjes dik gesneden ontbijtspek
Bereiden:
  1. Gril de plakjes ontbijtspek en verkruimel ze, zet even apart.
  2. Klop de boter met een mixer tot romige massa. 
  3. Voeg hier vervolgens de suiker en de eieren aan toe en mix dit totdat er een romige massa ontstaat. 
  4. In een  tweede beslagkom zeef je de bloem en de cacao zodat deze beide vrij zijn van klontjes. 
  5. Meng hier vervolgens de vanillesuiker, het zout en 1 theelepel bakpoeder doorheen en roer dit totdat het goed verdeeld is. 
  6. Vervolgens strooi je het bloemmengsel bij de romige botermassa. 
  7. Gebruik de mixer om deze ingrediënten tot een egaal beslag kloppen. 
  8. Verdeel onderin de vorm de helft van het verkruimelde spek. 
  9. Giet het beslag in de ingevette bakvormptes, vul ze 3/4
  10. Zet vervolgens de bakvormpjes met het beslag in het midden van de voorverwarmde barbecue. 
  11. Laat voor smeuïge brownies het geheel ca. 25 minuten. Om te kijken of ze gaar zijn prik je met een stokje er in. Is het stokje schoon, dan is het gaar.
  12. Kiep de vormpjes op een theedoek met suiker, of stort ze direct op het serveerbord. Garneer met nog wat spek.

<< terug naar FIRE&FOOD recepten

 



Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de video het niet? Klik dan hier

Hier hebben wij onze opname gedaan: Havezathe Carpe Diem