Baba Ganoush dip

Baba Ganoush dip


Ingrediënten
  • 2 aubergines
  • 4 teentjes knoflook, gepeld
  • 1 eetl. citroensap
  • zout
  • peper
  • wat cress ter garnering
Voor de garnalen:
  • garnalen
  • Szeged visrub
  • Neutrale olie
Meer informatie over de Charboss: klik hier

Bereiden:
  1. Marineer de garnalen in de olie en de viskruiden voor zeker 1 uur.
  2. Snijd de knoflook in plakjes.
  3. Prik de aubergine meerdere malen rondom in met een scherp mes en steek er de plakjes knoflook in.
  4. Leg de aubergines direct in de hete kolen en draai deze af en toe om. Zo krijgen ze een mooie rooksmaak. Haal de aubergines na een uur eruit en verwijder de schil. 
  5. Maak van het witte vruchtvlees een puree en voeg er het citroensap aan toe. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
  6. Gril de garnalen rondom op het directe gedeelte van de barbecue.
  7. Serveer de auberginedip op met de gegrilde garnalen,  gegarneerd met wat cress.

<< terug naar FIRE&FOOD recepten


 

Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de video het niet? Klik dan hier