Gewokte Flank Steak

Gewokte Flank Steak

 
Ingrediënten 
  • 800 g Flank Steak 
  • 1 eetlepel olie
  • 2 lente-uitjes, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 eetlepel Shaoxing wijn (rijstwijn)
  • 600 ml rundvleesbouillon
  • zout en peper
  • 2 theelepel suiker
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel oestersaus
  • ½ theelepel sesamolie
  • maizenapapje (2 eetlepels maïszetmeel gemengd met 2 eetlepels water)
  • 2 eieren, licht geslagen
  • rijst
Voor de marinade:
  • 1 theelepel olie
  • 1 theelepel lichte sojasaus
  • 1 theelepel maïszetmeel
  • een snufje baking soda

Wij gebruiken de Monolith

Bereiden
  1. Snijd het vlees in dunne lange reepjes. Meng het vlees met 1 theelepel olie, de sojasaus, maïszetmeel en baking soda. Laat het 15 minuten marineren.

  2. Verhit je wok tot het rook en doe 1 eetlepel olie erin. Voeg nu de helft van de lente-ui, alle knoflook toe. Dan het rundvlees en wok 30 seconden. Doe dan de Shaoxing-wijn toe en roer nog 20 seconden.

  3. Voeg de bouillon, zout, peper, suiker, sojasaus, oestersaus, sesamolie en peper toe en laat even kijken. Maak het maismeelpapje en roer dit er doorheen. Laat de saus dik worden tot het aan een lepel blijft plakken. Wil je dikkere saus voeg dan meer maiszetmeel en water toe.

  4. Giet vervolgens de lichtgeklopte eieren over het mengsel en gebruik je spatel om het zachtjes in de saus te vouwen. Na ongeveer 10 seconden, voeg de rest van de lente-uitjes toe en blijf het ei nog eens 5 seconden in de saus vouwen. Serveer over de rijst.


Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de video het niet? Klik dan hier


Deze video is i.s.m gemaakt met BASBQ