Pulled Beef Tacos

Pulled Beef Tacos 

 
Ingrediënten 
  • 6 kilo Ierse Ossen Onderrib van Stoer Vlees, klik hier
  • Szeged Steak Rub
  • tacos
  • appelrookhout
Voor de tomatensalsa:
  • meng in blokjes gesneden tomaten, fijngehakte rode ui, koriander, chipotle, koriander, limoensap, olijfolie, zout en peper met elkaar.

Bereiden
  1. Snijd net als wij in de video eerste wat riblappen eraf die je kunt verwerken in een stoofgerecht.
  2. Wrijf het vlees in met de rub en laat dit afgedekt een nachtje marineren in de koelkast. Haal het vlees op tijd uit de koeling en laat het op kamertemperatuur komen.
  3. Richt je barbecue in op de indirecte methode, en verwarm hem voor op ca. 120°C. 
  4. Leg het vlees in de barbecue, voeg appelrookhout toe en sluit de deksel. Afhankelijk van de intensiteit van de rooksmaak die je wilt hebben, voeg je nog een paar keer wat rookhout toe. 
  5. Wanneer het vlees een kerntemperatuur rond de 70°C heeft (dit duurt wel min. 5 uur, afhankelijk van de hitte van je barbecue), pak je het vlees in aluminiumfolie. Het vlees zal een mooie bruine buitenkant hebben. 
  6. Leg het ingepakte vlees weer terug in de barbecue en laat het hem doorgaren tot een kerntemperatuur van 90°C (duurt ook wel ca. 2 uur). 
  7. Haal het vlees van de barbecue en laat hem even bijkomen. Pak het in nieuw aluminiumfolie in, vang het vocht op, en laat het zeker een uur rusten. Zet het vocht even apart. 
  8. Trek na een uur met 2 vorken het vlees los in draadjes. Voeg het achterhouden vocht toe en serveer het in een taco met een wat tomatensalsa erop.
<< terug naar FIRE&FOOD recepten


Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de video het niet? Klik dan hier


Deze video is i.s.m gemaakt met Stoer Vlees