Chinese spareribs

Chinese spareribs

 
Ingrediënten 
  • 3 spareribs
  • 1 eetl. Chinese five-spice powder
  • 1 theel. knoflookpoeder
  • 1 theel. geraspte verse gember
  • 125 ml hoisin saus
  • 60 ml sojasaus
  • 3 eetl. palmsuiker
  • 60 ml rijstwijn
  • 2 eetl. honing
  • sesamzaadjes
Wij gebruiken de American Smoker 16 inch van Rookoven.com
 

Bereiden
  1. Meng de hoisin saus, sojasaus, suiker, honing, five-spice powder, knoflook, gember en met elkaar. Marineer hierin het vlees. Houd een kopje marinade achter om later te gebruiken om het vlees mee te ‘glazen’. 
  2. Marineer min. 3 uur in de koelkast, maar een hele nacht is ook niet erg.
  3. Richt je barbecue in de indirecte methode met een temperatuur van ca. 120°. 
  4. Haal de ribs uit de marinade en verwijder de overtollige marinade. 
  5. Leg de ribs ca 2 uur op het indirecte gedeelte van de barbecue en rook ze met rookhout. Smeer ze tussentijds zeker 3 keer in met de achterhouden marinade. 
  6. Pak ze daarna in aluminiumfolie en gaar ze tot de gewenste garing. Dit duurt ook weer ca. 3 uur, dit is afhankelijk van de dikte van de spareribs. 
  7. Haal ze dan uit het aluminiumfolie, lak ze nog een keer af en haal ze na 15 minuten van de barbecue. 
  8. Leg in de tussentijd de sesamzaadjes in een aluminiumbakje en laat ze gedurende 2 uur lekker roken totdat ze mooi goudbruin zijn. Hou ze wel in de gaten, zodat ze niet verbranden. 
  9. Garneer de ribs met de gerookte sesamzaadjes. Snijd de ribs in stukken en serveer direct.
<< terug naar FIRE&FOOD recepten


Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de video het niet? Klik dan hier