Gerookte mosselen

Gerookte mosselen

 
Ingrediënten, voor 4 personen 
Recept van chef-kok Jeffrey van Leusden van Landgoed te Werve
  • 2 kg gespoelde mosselen 
  • 75 g gezouten roomboter
  • 2 rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 5 takjes tijm
  • 3 takjes rozemarijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 dl witte wijn
  • peper
  • Dutch Oven en houder van Kamado Joe
Wij gebruiken de Kamado Joe Classic II

Bereiden
  1. Steek de barbecue aan, plaats het Accessory Rack erin en breng hem naar een temperatuur van 170°C. 
  2. Snijd de rode ui en knoflook fijn. 
  3. Zet de Dutch Oven in de kamado en laat deze even op temperatuur komen.
  4. Voeg de roomboter toe en laat deze smelten. Als de roomboter gaat bruisen voeg je de rode ui en knoflook toe. 
  5. Zodra de uitjes glazig worden voeg je de tijm, rozemarijn en laurier toe. Fruit dit even mee.
  6. Voeg de mosselen toe en laat dit even een minuutje staan. Blus het geheel af met de witte wijn en doe de deksel van de kamado dicht. 
  7. Stoof de mosseltjes voor ongeveer 3 à 4 minuten en haal ze uit de kamado.
  8. Draai er wat zwarte peper uit de molen over heen en schud de mosselen goed door. Serveer het gerecht uit.


Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de video het niet? Klik dan hier


Deze video is i.s.m gemaakt met Kamado Joe