Côte de Boeuf met ratatouillewaaier

Côte de Boeuf met ratatouillewaaier

 
Ingrediënten 
  • 1 Côte de Boeuf 
  • olijfolie
  • zout en peper
  •  
Voor de ratatouille-waaier: 
  • 350 g aubergine 
  • 350 g courgette 
  • 350 g paprika's 
  • 350 g uien 
  • 500 g rijpe tomaten 
  • 3 knoflookteentjes 
  • olijfolie 
  • 1 tak tijm 
  • 1 laurierblad 
  • Witte wijn 
Wij gebruiken de Bon Fire Driepoot van Grill & Stoves

Bereiden
  1. Steek het vuur onder de driepoot aan. Creëer een indirecte zone. Hang de pan op. 
  2. Snijd de aubergines, courgette en uien in dunne plakjes, snijd de paprika's in reepjes en de tomaten in vieren. De knoflook mag je fijnhakken. 
  3. Giet nu wat olijfolie in de pan en fruit de paprika's en de uien aan totdat zacht zijn. 
  4. Voeg nu de tomaten, knoflook, takje tijm en het laurierblad toe. Breng op smaak met zout en peper. 
  5. Plaats nu dakpansgewijs de aubergine en courgette. Schenk hier over een flinke scheut witte wijn en doe de deksel erop. Laat dit nu 45 minuten sudderen. 
  6. Bestrijk de côte de boeuf  met wat olijfolie en bestrooi met een beetje zout en peper.
  7. Gaar de côte de boeuf langzaam op het indirecte gedeelte tot een kerntemperatuur van 50°C is bereikt (mag ook iets lager als je van ‘rood’ houdt). 
  8. Laat de côte de boeuf even rusten. 
  9. Trancheer het vlees en breng op smaak met zout en peper. Serveer met de ratatouille. 
<< terug naar FIRE&FOOD recepten


Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de video het niet? Klik dan hier


Deze video is i.s.m gemaakt met Grills & Stoves