Chicken Alabama Style

Chicken Alabama Style

 
Ingrediënten
  1. Maak een de brine. Los 100 gram AllBrine Color op per liter heet water. 
  2. Af laten koelen tot koelkasttemperatuur (min. 7˚C). 
  3. De kip in de koelkast 3 tot 12 uur ondergedompeld in de AllBrine zetten.
  4. Daarna afspoelen onder de koude kraan en droog deppen met keukenrol.
  5. Wrijf nu de kip rondom in met de BBQ Rub. 
  6. Verwarm de barbecue naar 110 à 120˚C en richt hem in op de indirecte methode. 
  7. Voeg eventueel rookhout toe en barbecue de kip langzaam in een gesloten barbecue tot een kerntemperatuur van 74˚C en gril daarna de kip direct af. Dit voor een een mooi kleurtje en knapperig korstje op het directe gedeelte van de barbecue. 
  8. Haal de kip van de barbecue en laat tenminste 15 minuten rusten. 
  9. Snijd de kip in stukken en serveer ‘m Alabama style met onze Alabama White sauce.

 



Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de video het niet? Klik dan hier
 
Deze video is i.s.m. Grate Goods gemaakt.