Pork Belly Burnt Ends

Pork Belly Burnt Ends

 
Ingrediënten 
  • 1,5 kilo buikspek, zonder zwoerd
  • 60 g Szeged rub pork
  • 150 g roomboter
  • 60 g bruine suiker
  • 22 g honing
  • 2 lekbakken
  • aluminiumfolie
  • cocktailprikkers
Voor de glaze:
  • 240 ml Sweet Baby Rays barbecuesaus
  • 60 ml appelsap

Wij gebruiken de Pit Barrel Cooker, te koop bij o.a. Vuur & Rook
 

Bereiden
  1. Verwarm je barbecue voor op zo’n 125° C.
  2. Snijd het vlees in blokjes van 4 cm.
  3. Bestrooi de blokjes rondom met de rub en leg ze op het rek.
  4. Voeg rookhout toe.
  5. Laat het vlees hier nu 2-2½ uur in.
  6. Haal ze er uit, ze zullen er lekker bruin uit zien, en leg ze in een grote aluminium lekbak.
  7. Strooi er de bruine suiker en honing overheen en verdeel er de blokjes boter door heen.
  8. Bedek de bak met aluminiumfolie en zet de bak op de barbecue voor 1-1½ uur uur.
  9. Doe de vlees in een schone bak en schenk er de glaze over.
  10. Zet de bak weer voor 5-10 minuten in de barbecue en serveren maar.
<< terug naar FIRE&FOOD recepten


Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de video het niet? Klik dan hier

Deze video is i.s.m. Pit Barrel Cooker