Gerookte varkensfricandeau

Gerookte varkensfricandeau

 
Ingrediënten 
  • 1300 g varkensfricandeau, aan één stuk
  • 130 g ontbijtspek
  • 1 zakje gedroogde pruimen, zonder pit
  • 3 eetl. stroop
  • 3 theel. Szeged Pork rub
  • 3 handjes appelrookhout
  • slagerstouw
  • lekbak gevuld met water of witte wijn
Wij gebruiken de Kamado Joe
 
Bereiden
  1. Verwarm je barbecue voor op 180° C en richt hem in voor de indirecte methode.
  2. Vlinder het vlees open. 
  3. Smeer hierop de stroop. 
  4. Bedek met het spek en in het midden met de pruimen. 
  5. Bestrooi het geheel met de rub. 
  6. Rol het vlees op tot een rollade en maak het vast met slagerstouw.
  7. Gooi drie handjes rookhout in de barbecue.
  8. Vul de lekbak met de witte wijn.
  9. Rook de rollade gedurende 2 uur. De gewenste kerntemperatuur is 70° C. 
  10. Haal het vlees van de barbecue en laat even 10 minuten rusten voor dat je het serveert
<< terug naar FIRE&FOOD recepten


Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de video het niet? Klik dan hier

Deze video is i.s.m. Kamado Joe