BBQ Sushi

BBQ Sushi

 
Ingrediënten 
  • 500 g gemengd gehakt, 250 g per rol
  • 16 plakjes ontbijtspek, 8 per rol
  • ½ theel. Chinese five spice powder
  • 12 gamba's, 6 per rol
  • 1 zak nachos
  • 1 sushimatje
  • zeekraal
  • voor erbij: wasabi, gember en sojasaus
voor de glaze:
  • ½ theel. sesamolie
  • 2 eetl. oestersaus
  • 1 eetl. chilisaus
Bereiden
  1. Maak eerst de glaze door alle de sesamolie, oestersaus en chilisaus met elkaar te mengen. Meng door het gehakt de Chinese Five spice powder en verdeel het in twee ballen van 250 g.

  2. Leg op het sushimatje 8 plakjes spek en verdeel hierover 1 bal met gehakt. Begin tegen de rand en bedek ¾ van het matje met het spek. Druk het mooi plat uit. Leg onderin 6 gamba's en zeekraal. Rol het sushimatje op. Herhaal het zelfde met de tweede rol.

  3. Leg de rollen op de barbecue en gaar ze naar een kerntemperatuur van 70°C. Smeer de rollen op het laatst in met de glaze. Haal ze van de barbecue en rol ze door de nachos. Snijd de rol in plakjes en serveer ze met wasabi, gember en sojasaus.
<< terug naar FIRE&FOOD recepten


Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de video het niet? Klik dan hier