Pie Iron S’mores

Pie Iron S’mores

 
Ingrediënten
  • 2 koekjes (Lotus speculoos of Bastogne), fijn gehakt
  • 1 rol croissantdeeg van Dannerolles
  • 1 reep pure chocolade, fijn gehakt
  • 1 zak marshmallows
  • boter, op kamertemperatuur

Wij gebruikten de:
Bereiden:
  1. Maak je houtvuur aan en leg je cast iron er vast in. Zo komt deze alvast op temperatuur.
  2. Doe de koekjes in een ziplock-zakje en sla ze fijn.
  3. Rol het croissantdeeg uit en snijd er vierkanten uit in het formaat van je Pie-iron. Je hebt per pie-iron twee plakjes deeg nodig.
  4. Smeer ze dan in met boter. Leg op de ene kant de koekjeskruimels met de gehakte chocolade en de marshmallows. Bedek dit met het andere plakje deeg. Druk de zijkanten met je vingers goed dicht, zodat het er ook echt uitziet als een pie.
  5. Haal nu de warme irons uit je vuur. Let op ze zijn gloeiend heet en leg ze op een vuurvaste ondergrond. Doe ze open en verdeel in beide kanten een klontje boter. Leg de pies erin. Sluit dan de pie-iron. 
  6. Leg de pie-iron nu in het vuur en gril ze gedurende vijftien minuten, wel tussendoor even draaien.
  7. Wees niet ongerust als er wat marshmallows uitdruipen, dat kan gebeuren, daarom ben je zo ruim met de marshmallows. Het croissantdeeg moet mooi goudbruin zijn. Snijd dan de s’mores doormidden en genieten maar.

<< terug naar FIRE&FOOD recepten

 



Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de video het niet? Klik dan hier

Hier hebben wij onze opname gedaan: Havezathe Carpe Diem
 
Deze video i.s.m Vuur en Rook gemaakt