Gevulde Iberico varkenshaas

Gevulde Iberico varkenshaas

 
Ingrediënten 
  • 2 Iberico varkenshaasjes, ca. 600 g
  • 300 g champignons, in stukjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 30 g boter
  • 3 eetl. paneermeel
  • Provolone kaas, in blokjes
  • 2 eetl. gehakte verse peterselie, gehakt
  • 10 plakjes parmaham
  • slagerstouw
Bereiden
  1. Bereid de barbecue op de indirecte methode en een temperatuur van 150º C.
  2. Smelt de boter in een pan en bak hierin de uien en champignons. 
  3. Snijd de kaas in plakjes en hak de peterselie.
  4. Haal de pan uit de barbecue en meng het champignon-uimengsel met het paneermeel , kaas en peterselie. Breng op smaak met zout en peper. 
  5. Vlinder het vlees open. Maak een insnede van een derde over de lengte van de varkenshaas en leg hem open. 
  6. Leg de plakjes ham op je werkplank, elkaar iets overlappend, en leg het varkensvlees erop. 
  7. Verdeel hierover heen de vulling, rol het op en bind vast met slagerstouw. 
  8. Leg de gevulde varkenshaas op het indirecte gedeelte van de barbecue en gril naar een kerntemperatuur van 58º C. 
  9. Haal het vlees van de barbecue en laat even losjes ingepakt rusten voordat je het in mooie plakken aansnijdt.
<< terug naar FIRE&FOOD recepten


Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de video het niet? Klik dan hier

Deze video is i.s.m. B.B. Quality, jouw online slager gemaakt.