Wildzwijnstoof met Guinness

Wildzwijnstoof met Guinness

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 500 g wildzwijnspoulet 
  • 2 eetl. bloem
  • zout en peper
  • 1 eetl. olie
  • 2 eetl. boter
  • 1 wortel
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g spekblokjes
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 1 eetl. jeneverbessen
  • 100 g gedroogde pruimen
  • 3 takjes tijm
  • 1-2 flesjes Guinness 
  • beetje pure chocolade

Wij gebruiken de Ozpig voor dit recept.


Bereiding   
  1. Schil de wortel en snijd hem in stukken. 
  2. Snijd de ui in ringen en hak de knoflook fijn.
  3. Gril eerst het vlees even kort aan.
  4. We gaan verder met een Dutch Oven. Doe het vlees in de Dutch Oven en strooi de bloem erbij. Meng dit en bak dit aan.
  5. Voeg nu de uien en spekjes toe en bak dit even aan.
  6. Daarna mag de knoflook, wortel erbij. Bak dit weer eventjes een minuutje door.
  7. Schenk nu het bier erbij, zorg er voor dat het vlees net onder staat.
  8. Voeg nu de jeneverbessen, kruidnagels, tijm en laurierblaadjes erbij. 
  9. Stoof het vlees gedurende 4 uur op matig vuur. Controleer tussentijds of er nog wat extra vocht (bier) bij moet. 
  10. Voeg op het laatst de fijngesneden pruimen en een blokje chocolade toe en laat dit nog 20 minuten door garen. 
  << terug naar recepten

       

                        Wildzwijnstoof met Guinness

    Doet de video het niet, klik dan op deze link
    Meer video's zien? Ga dan naar ons YouTubekanaal


    Deze video is in samenwerking met Ozpig gemaakt.