Gerookte pastrami

Gerookte pastrami

Ingrediënten (voor 8 personen):

  • 1500 g hertenzadel
  • 35 g korianderzaad
  • 40 g zwarte peperkorrels
  • 6 g kruidnagels
  • 10 g tijm
  • 5 g rozemarijn
  • 2-3 eetl. knoflookpulp
  • 2 laurierblaadjes
  • 100 g zeezout
  • Whisky Eiken aromabisquetten
voor de witlofsalade:
  • 4 kleine stronkjes witlof
  • 2 appels, bijvoorbeeld Elstar
  • 40 g rozijnen
  • 1 rode ui
  • een paar walnoten
  • een beetje verse peterselie, fijngehakt
voor de dressing:
  • 1 eetl. mayonaise
  • 1 eetl. yoghurt
  • sap van een halve citroen
  • 1 theel. mosterd
  • zout en peper

Wij gebruiken de Bradley Smoker voor dit recept.


Bereiding   
  1. Wrijf het vlees in met de knoflookpulp. 
  2. Rooster de korianderzaden, de peperkorrels en de kruidnagel heel kort in een droge koekenpan en vijzel de geroosterde specerijen daarna samen met de laurier, tijm en rozemarijn. 
  3. Vermeng dit alles met het zeezout en bedek het vlees rondom met het mengsel en marineer dit 24 uur in de koelkast. 
  4. Neem het vlees uit de koelkast, klop de marinade er af. 
  5. Rook het vlees ongeveer 50-60 minuten op 80° C (tot een kerntemperatuur van maximaal 51° C).
  6. Meng voor de dressing alle ingrediënten en breng deze verder op smaak met peper en zout.
  7. Snijd het kontje van de witlof eraf en snijd de witlof doormidden. Verwijder nu de harde kern en trek de blaadjes los. Spoel ze af en dep ze droog. Snijd de appel in mooie dunne plakjes en de rode ui in fijne halve ringen. Hak de walnoten en de peterselie grof. Meng nu de witlof met de appel, rode ui, walnoten en peterselie door elkaar. 
  8. Verdeel nu de witlofsalade op je bord en druppel er een beetje dressing overheen. Trancheer de pastrami en verdeel de plakjes over de witlofsalade en besprenkel nog een beetje met de dressing.
  << terug naar recepten

       

                        

    Doet de video het niet, klik dan op deze link
    Meer video's zien? Ga dan naar ons YouTubekanaal


    Deze video is in samenwerking met Bradley Smoker gemaakt.