BBQ-pompoen

BBQ-pompoen


Ingrediënten
  • 1 pompoen
  • aluminiumfolie
voor de marinade:
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 theel. komijnpoeder
  • 2 theel. gerookte paprika
  • 2 tl rozemarijnblaadjes, fijngehakt
  • 2 theel. paprikapoeder
  • 2 theel. zout
voor de vulling:
  • 500 g gemengd gehakt
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 uien, fijngesneden
  • 200 g champignons, fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • een flinke scheut Sweet Baby Ray’s barbecuesaus
  • 2 eetl. rozemarijnblaadjes, fijngehakt
Bereiden:
  1. Verwarm de barbecue op 190° C.
  2. Snijd de bovenkant van de pompoen eraf. Verwijder met een lepel de pitten en de zaadlijsten. Was hem dan goed af. 
  3. Meng de ingrediënten voor de marinade in een kom en bestrijk hiermee de binnenkant van de pompoen. Zet de pompoen even op zij. 
  4. Maak nu de vulling. Verwarm een beetje olie in een pan en fruit hierin de uien, champignons, rozemarijn en knoflook. Doe dit tot de champignons mooi bruin zijn. Breng dit op smaak met zout en peper. Haal dan van het vuur en meng het gehakt en de barbecuesaus er door heen. 
  5. Vul nu de pompoen met de vulling en zet de deksel er weer op. Pak nu de pompoen in met aluminiumfolie en sluit de randen goed af. 
  6. Zet de pompoen op de barbecue en gaar hem gedurende 1,5-2 uur. Haal het laatste half uur het aluminiumfolie er af.
  7. Als de pompoen gaar is haal je hem van de barbecue en laat hem even afkoelen. Snijd de pompoen dan in partjes en serveer direct.     

<< terug naar FIRE&FOOD recepten


 

Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de video het niet? Klik dan hier