Beer Can Chicken

Beer Can Chicken met Aziatische groente

Voor 8 personen

Ingredienten beercan chicken

2 kippen a 1,4 kilo
kipkruiden
2 blikjes bier

Ingredienten Aziatische groenten.

4 el. ongezouten boter
500 gram worteltjes in dunne plakken van 3 mm gesneden
500 gram sugarsnaps, draadjes verwijderd
500 gram champignons in plakken van 0.5 cm gesneden
3 bosuitjes in kleine ringen gesneden
1 stukje gemberwortel (3cm) in dunne plakjes gesneden en vervolgens reepjes
9 tl geroosterde sesamzaadjes
2 el. sojasaus
zout en peper
6 el chinese rijstwijn of sake
9 aluminiumvellen (ongeveer 35 bij 40 cm)

Bereidingswijze beercan chicken

  1. Wrijf de buitenkant helemaal in met het droge kruidenmengsel.
  2. Wrijf ook de binnekant van de kip in met het droge kruidenmengsel.
  3. Drink nu de helft van het blikje bier op en mocht je nog kruiden overhebben gooi deze in het bierblikje.
  4. Stop het bierblikje in de buikholte van de kippen spreid de poten uit om een driepoot te krijgen.
  5. Grill de kip nu voor ca. 1,5 uur totdat deze gaar is.

Bereidingswijze Aziatische groenten.

  1. Leg een vel aluminiumfolie, met de glimmende kant omlaag, op het werkblad. Leg een klontje boter in het midden van het vel. Leg de worteltjes, sugarsnaps en de champignons in een bergje op de boter.
  2. Leg wat bosui, gember, knoflook en sesamzaadjes er bovenop. Sprenkel er een paar druppels sojasaus over en bestrooi met peper en zout.
  3. Leg als laatste hier nog een klontje boter op.
  4. Vouw het achterste deel van het vel aluminiumfolie over de groenten en breng de randen naar elkaar toe. Vouw de korte kanten om, zodat de zijkanten goed zijn afgesloten. Doe 2 eetlepels rijstwijn in het pakketje en vouw de laatste rand dicht.
  5. Leg de pakketjes op de barbecue en grill ze voor circa 10 minuten tot ze duidelijk opbollen.
  6. Pas op met het openmaken voor de stoom die uit het pakketje komt, serveer de groente bij de kip.