Surf & Turf

Surf & Turf

Beef Steaks & Langoustines
Ingrediënten (voor 4 personen):

4 Scotch Beef Steaks (entrecôte)
16 verse Schotse langoustines
3 eetl. Olijfolie
sap van ½ citroen
1 citroen
2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
2 eetl. bieslook fijngesneden
zout en peper

Maak eerst een knoflookmarinade. Meng hiervoor de olijfolie, citroensap en knoflook in een kommetje. Voeg wat grof gemalen zwarte peper toe. Verwarm de gril voor en bestrijk de langoustines en de steaks aan beide zijden met de knoflookmarinade. Grill allereerst de langoustines gedurende 5-10 minuten. Zodra deze goudbruin zijn van de gril halen en afdekken met aluminiumfolie. Gril nu aansluitend de steaks naar eigen voorkeur en afhankelijk van de dikte van de steaks 5 tot 10 minuten. Roer de bieslook door de overgebleven knoflook dressing. Leg de steaks met de langoustines op een bord en druppel daaroverheen het restant van de dressing. Serveer met citroenpartjes

<< terug naar FIRE&FOOD recepten