Zalm à la Teriyaki

Zalm à la Teriyaki

Ingrediënten voor 4 personen

4 zalmmoten of filet

3 EL sake
2 EL mirin
100 ml sojasaus
7 EL geraspte mierikswortel
3 bosuitje in dunne ringen

Bereiding

Maak een marinade van de sake, mirin en sojasaus. Doe de zalm in een schaal en giet de marinade over de zalm. Laat de zalm zo lang mogelijk marineren in de koelkast. Het liefst 5 uur.

Haal de zalm uit de schaal en laat deze goed uitlekken. Marinade niet weggooien.

Grill nu de zalm circa 20 minuten op een warme grill direct boven de briketten. Bestrijk de bovenkant van de zalm met de overgebleven marinade. Draai de zalm na 5 minuten om en bestrijk hem weer met de marinade. Als de zalm gaar is haal hem van de grill en serveer met een klein beetje geraspte mierikswortel en de ringetjes van de bosui. Eventueel ook erg lekker met een klein beetje Wakamesalade.

 

<< terug naar FIRE&FOOD recepten