Aardappelgratin van de Grill

Aardappelgratin van de Grill

Voor 6 personen  


Ingrediënten

  • 6 grote aardappelen (vastkokend)
  • 14 EL room
  • 1 Knoflookteen, fijngehakt
  • 1 ui, fijngesneden
  • zout
  • peper
  • Emmentaler geraspt
  • nootmuskaat

Bereiding

  1. Kook de aardappelen circa 10 minuten in kokend zout water.
  2. Laat de aardappelen afkoelen en snijd een deksel van de aardappel.
  3. Hol de aardappel nu uit met een theelepel en bewaar dit.
  4. Vermeng nu een gedeelte van wat je uit de aardappelen hebt gehaald met de room, ui en knoflook.
  5. Als het mengsel te droog is voeg nog wat room toe. Breng op smaak met peper en zout. Eventueel kan je ook een klein beetje nootmuskaat toevoegen.
  6. Vul de aardappel nu met het mengsel en bestrooi met de geraspte emmentaler.
  7. Gaar nu de aardappel indirect met gesloten deksel.
  8. De aardappel is klaar als de kaas mooi goudbruin geworden is.
  9. Ga uit van minimaal 24 minuten, zodat de aardappel goed gaar is.
  10. Tijdens het garen van de aardappel kan je nog wat room toevoegen om ze mooi vochtig te houden.
  11. Garneer het geheel met was fijngesneden bieslook

 

      << terug naar Bijgerechten & groente van de Grill