Jamaican Jerk Chicken

Jamaican Jerk Chicken

Hoofdgerecht
Voor 3 personen

Ingredienten

  • 1 hele kip
  • 4 – 6 chilipepers (na smaak)
  • 2 bosjes bosui
  • 1 kleine ui
  • 6 knoflooktenen
  • 20 g platte peterselie
  • 2 el. verse gember
  • 1 el. Vers tijm bladeren
  • 1 el. verse majoraan bladeren
  • 2 tl. piment
  • ½ tl. zwarte peper
  • ½ tl. nootmuskaat
  • ¼ tl. kaneelpoeder
  • 3 el. limoensap
  • 3 el sojasaus
  • 3 el donkere rum of whisky
  • 3 el olie
  • 2 el grof zeezout
  • 2 el witterwijnazijn
  • 2 el bruine suiker

Bereiding

  1. Alle ingrediënten (behalve de kip) in de mixer doen en net zolang mixen totdat er een dikke marinade ontstaat.
  2. De kip hier en daar met een mes licht inprikken en goed met de marinade inmasseren.
  3. De gemarineerde kip minimaal 1 dag in de koeling laten marineren.
  4. Af en toe de kip weer met de marinade inmasseren.
  5. Voor de hygiëne gebruik rubber handschoenen en in ieder geval ook goed je handen wassen als je de kip weer gaat marineren / inmasseren met de marinade.
  6. Haal de kip 1 uur voordat hij op de grill gaat uit de koeling, zodat hij op kamertemperatuur kan komen.
  7. De barbecue voorverwarmen op 180° Celsius en de kip op een kippenstandaard ongeveer 1 ¼ uur indirect barbecueën met gesloten deksel.
  8. Als de kerntemperatuur van de kip 75 a 80 graden is is hij klaar.
  9. Eventueel kan je tijdens het garingsproces voor extra smaak houtsnippers toevoegen en/of eventueel gedroogde pimentbessen

 


    << terug naar gevogelte van de grill