Kalkoenmedaillons op tomaat

Kalkoenmedaillons op tomaat

Hoofdgerecht
Voor 4 personen

Ingredienten

  • 3 middelgrote uien
  • 2-3 knoflooktenen
  • 800 g tomaten
  • 8 kalkoenmedaillons van ca. 100 gram (van de poelier)
  • 8 plakken gerookte ontbijtspek
  • 6 el. arachideolie
  • 1 bosje peterselie
  • 1 bosje bieslook
  • Zout
  • Vers gemalen zwarte peper

Bereiding

    1. De ui schillen en in partjes snijden.
    2. Knoflook schillen en fijnhakken.
    3. De tomaten wassen en ook in partjes snijden.
    4. De medaillons even afspoelen en droog deppen met keukenpapier.
    5. Omwikkel elke medaillon met een plakje gerookte spek.
    6. Zet een gietijzeren pan op het rooster boven de briketten en doe hier de arachideolie in. Voeg hier de ui en knoflook aan toe en even kort aanzetten. Pas op dat de knoflook niet verbrand.
    7. Nu de tomaten toevoegen en op laag vuur ca. 10 a 12 minuten rustig laten pruttelen. Gaat het te hard zet dan de pan even boven het gedeelte in de barbecue waar geen briketten zijn.
    8. Ondertussen grill je de kalkoenmedaillons kort boven de briketten en laat ze nog even rustig garen in het indirecte gedeelte.
    9. Haal de gietijzeren pan met de tomatenmengsel van de barbecue en voeg de fijngesneden peterselie en bieslook naar smaak toe.
    10. Leg in het midden van het bord het tomatenmengsel en twee kalkoenmedaillon.  Erg lekker in combinatie met een vers afgebakken stuk brood. 

      << terug naar gevogelte van de grill