Eendenborst ‘Hokkaido’

Eendenborst  ‘Hokkaido’

Hoofdgerecht
Voor 4 personen

Ingredienten

  • 4 x eendenborst van ca. 180 gram
  • 6 eetl. sojasaus
  • 5 eetl. teriyaki
  • 1,5 theel. sesamolie 
  • 1,5 theel. rijstazijn
  • 1 theel. verse gember, fijngehakt  

Bereiding

    1. Meng de sojasaus, teriyaki, sesamolie, rijstazijn en gember.
    2. Leg de eendenborsten in een schaal en laat ze 2 uur marineren in het sojasausmengsel.
    3. De grill voorverwarmen op 180 graden.
    4. Haal de eendenborst uit de marinade, droogdeppen met keukenpapier en snijd de velkant van de eendenborst ligt kruislings in.
    5. Grill de eendenborst boven de briketten even kort zodat hij een mooie grillstreep heeft.
    6. Leg nu de eendenborsten in het indirecte gedeelte en laat ze ongeveer 12 minuten rustig garen.
    7. Bestrijk ondertussen de eendenborsten met de overgebleven marinade.
    8. Als ze klaar zijn haal ze van de grill en laat ze nog even 5 minuten rusten in aluminiumfolie

      << terug naar gevogelte van de grill