Citroen, Rozemarijn Kip

Citroen, Rozemarijn Kip

Hoofdgerecht
Voor 2 personen

Ingrediënten voor de Kip  

  • 1 (maïs)kippen van de poelier
  • 4 wortels
  • 4 middelgrote Roseval aardappelen
  • 2 sjalotten
  • 1 citroen


Ingrediënten voor de glaze

  • 20 gram gesmolten roomboter
  • 2 knoflooktenen fijngehakt
  • 50 gram bruine suiker
  • 125 ml. citroensap
  • 2 eetl. droge witte wijn
  • 2 theel. verse rozemarijnblaadjes
Bereiding

  1. De kip afspoelen onder koud water en met keukenpapier afdrogen.
  2. De vleugels en poten tegen de zijkant drukken richting de buik en vastbinden met keukengaren
  3. Doe de boter voor de glaze in een pan,knoflook toevoegen, suiker, citroensap en wijn toevoegen en als laatste de rozemarijn toevoegen, 15 minuten licht laten koken.
  4. Zorg er voor dat het niet te veel inkookt en de suiker verbrand.
  5. Als de glaze klaar is deze met een keukenkwast op de kip smeren. 
  6. Op ca. 180 graden indirect met gesloten deksel barbecueën.
  7. Snijd ondertussen de wortels, aardappelen, sjalotten en citroen in grove stukken. Ongeveer 30 minuten voor dat de kip klaar is de groente meegrillen.


    << terug naar gevogelte van de grill