Cajun-Kip

Cajun-Kip

Hoofdgerecht
Voor 4 personen

Ingrediënten voor de Kip  

  • 4 kippendijen
  • 4 Kippendrumstick
  • 2 maïskolven
  • 100 g (geklaarde)roomboter


Ingrediënten voor kruidenmengsel / rub
  

  • 2 tl. paprikapoeder
  • 2 tl. uienpoeder
  • 1 ½ thl. zout 
  • 1tl. knoflookpoeder
  • 1tl. gedroogde tijm
  • 1 tl. cayennepeper
  • ¼ tl. komijn
  • Gemalen zwarte peper
  • Gemalen witte peper

     

Bereiding
    1. Snijd de maïs in 3 cm. dikke plakken.
    2. De kipdelen en maïskolven in een schaal leggen.
    3. Giet de geklaarde roomboter over de kip en maïskolven.
    4. Voeg nu het kruidenmengsel toe en masseer het goed in bij de kipdelen.
    5. Zet de kipdelen even kort aan boven de briketten op hoog vuur en laat ze daarna op het indirecte gedeelte ongeveer ca. 15 minuten rustig nagaren op een niet te hoge temperatuur (150 graden).
    6. Leg nu ook in het indirecte gedeelte de maïsstukken en laat deze 15 minuten meegaren met de kipdelen en dan is de Cajun kip en maïs klaar.

    << terug naar gevogelte van de grill