Mosselen in bananenbladeren

Mosselen in bananenbladeren

Voorgerecht
voor 6-8 personen

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 1 grote zoete witte ui, fijngesnipperd
  • 1 stengel selderij, fijngesnipperd
  • 3 tomaten in blokjes gesneden vel verwijdert
  • 3 teentjes knoflook
  • 6 el droge witte wijn of Noilly Prat (vermout)
  • 5 el water
  • 5 el gehakte peterselie
  • ca. 2 kilo mosselen
  • 9 grote bananenbladeren
  • Zout & peper
  • slagerstouw om het dicht te binden
  • ver afgebakken brood

Bereiding
  1. Verhit de olie in en pan en voeg de ui, selderij, knoflook  en tomaat toe.
  2. Bak alles 4 minuten op laag vuur. Voeg de droge witte wijn / Noilly Prat en water toe, draai het vuur hoger en laat alles 2 minuten pruttelen.
  3. Roer de peterselie, zout en peper naar smaak erdoor.
  4. Schep alles in een schaal het laat het iets afkoelen.
  5. Was de mosselen en controleer goed of ze niet kapot zijn of open blijven staan. Deze gooi je weg.
  6. Week de bananenbladeren voor 8 minuten in heet water en giet ze af.
  7. Veeg de bladeren nu schoon. Giet nu kokend water over de bladeren om ze zacht te maken.
  8. Maak een kruis van twee langwerpige bananenbladeren. Leg in het midden wat mosselen en groente  en vouw de bladeren omhoog. Bind ze vast met het slagerstouw.
  9. Grill de pakketjes voor ca. 15 minuten. Als de mosselen gaar zijn leg het pakketje op een bord en verwijder het touw en eet smakelijk.
  10. Serveer met vers afgebakken brood.

    Tip:
    Mocht je geen hele bananenbladeren kunnen vinden en alleen ronde.
    Leg dan twee rondjes half over elkaar heen op een stuk aluminiumfolie.
    In het midden de mosselen en groente. Vouw het pakketje dicht door het aluminiumfolie omhoog te vouwen en dicht te knijpen.

<< terug naar FIRE&FOOD recepten