Aardbeiengratin van de grill
Aardbeiengratin van de grill
Ingrediënten (voor 4 personen)
- Verse aardbeien
- 2 eierdooiers
- 40 gram poedersuiker
- 10 ml amaretto en het sap van een kleine citroen
Bereiding:
Snij de aardbeien in tweeën of kwarten en leg ze in lagen in een kleine vuurvaste schaal. Klop de eierdooiers met de poedersuiker schuimig. Voeg het citroensap en amaretto toe. Spatel dit rustig door de schuimige eierdooiers. Giet de de schuimige eierdooiers over de aardbeien en plaats de schaal in de grill. Op hoog indirect vuur in een gesloten grill “grillen” Afhangkelijk van de grote van de vorm is de gratin tussen 10 - 20 minuten mooi bruin en zijn de aarbeien gaar. Afgemaakt met vanillesaus en een paar bosbessen een absoluut hoogtepunt van de houtskoolgrill!!
<< terug naar FIRE&FOOD recepten