Oesters à la Bienville

Oesters à la Bienville

voor 4 personen

Ingrediënten

  • 24 verse oesters, geopend en het oestervocht, gezeefd door een fijne zeef. Was de bolle schelpen zorgvuldig
  • 2 eetl. boter
  • 1 - 2 sjalotjes, fijngehakte
  • 1 bosje peterselie, fijngehakt
  • 2 eetl. bloem
  • 120 ml warme room
  • 2 eierdooiers
  • 40 ml witte wijn
  • 60 g garnalen, klein gehakt
  • 60 g champignons, klein gehakt
  • 40 g broodkruim
  • 40 g geraspte Parmezaanse kaas
  • een beetje paprikapoeder en zwarte peper
  • schijfjes citroen

    Bereiding

    1. Zet de sjalotjes en de peterselie samen aan in de boter.
    2. Draai het vuur laag en roer de bloem met een garde door het mengsel zonder dat er klontjes ontstaan. Voeg langzaam de room toe en vervolgens het opgevangen oestervocht.
    3. Doe de eierdooiers in een kom en klop die samen met de witte wijn op. Voeg vervolgens de garnalen en champignons toe. Doe alles in de saus, maak die af met peper en laat het geheel op laag vuur al roerend indikken. Voeg wat peper toe en laat het geheel op laag vuur indikken.
    4. Plaats de oesters op de schelphelften en overgiet ze met de saus.
    5. Meng het broodkruim, de Parmezaanse kaas  en het paprikapoeder en dek daarmee de schelpen af.
    6. Zet de gevulde oesterschelpen op een laag zout in een vlakke vuurvaste schaal instellen en grill ze in het niet te hete gesloten grillsysteem tot ze een goudbruine korst hebben gekregen. Serveer de oesters met schijfjes citroen.

    << terug naar FIRE&FOOD recepten