Beef Wellington

Scotch Beefwellington
De uitdaging voor op de barbecue!

Dit recept is gemaakt door Fire&Food-lezer Leo Freeke.


Ingrediënten (voor 2 personen)

300 g tournedos
50 g champignon vulling
300 g bladerdeeg
1 eidooier
olie
zout en peper

Voor de Maderajus:
1 sjalot
1 teentje knoflook
takje verse tijm
250 ml rode wijn
300 ml runderbouillon
boter
20 ml Madeira

Voor de champignonvulling:
2 sjalotjes, fijngesnipperd
100 g champignons, fijngesneden
2 sneetjes wit brood voor
paneermeel
boter
takje verse tijm
zout en peper

Voor de gratin dauphinois:
2 grote aardappelen, geschild in plakken
2 tenen knoflook, geperst
250 ml slagroom
25 g gruyere kaas
zout en peper

Bereidingswijze:
Richt de barbecue in voor indirecte bereiding. Als de briketten mooi op temperatuur zijn grill je de Scotch Beef tournedos aan alle zijden goudbruin. Laat het vlees afkoelen. Smelt voor het champignonmengsel de boter in een koekenpan en fruit de sjalotjes met de verse tijm lichtbruin. Voeg vervolgens de champignons toe en bak goudbruin. Laat daarna al het vocht verdampen en koel het af.  Voeg de overige ingrediënten toe en meng het tot een geheel. Ga nu de Madeirajus bereiden. Smelt de boter in een pan, voeg de sjalot, knoflook en tijm toe, en bak het goudbruin. Voeg de rode wijn toe en laat het indikken tot een stroperige geheel. Voeg de bouillon toe en laat de saus tot de helft indikken. Zeef de saus en voeg de Madeira toe.

Rol het bladerdeeg uit op de ovenschaal en verspreid een beetje champignonvulling in het midden. Legt de tournedos erop en gebruik de rest van de vulling om de tournedos te bedekken. Vouw het bladerdeeg rondom de tournedos en bestrijk het bladerdeeg met de losgeklopte eidooier. Plaats de ovenschaal in het gedeelte van de barbecue waar geen briketten liggen. Zorg er voor dat de barbecue circa 170 ⁰C is  en gaar het gedurende 25- 30 minuten (tegelijkertijd met de gratin). Verwarm voor de Gratin dauphinois, de room met knoflook, peper en zout. Snijd de aardappelen in plakken en leg deze in de ovenschaal. Giet room over de aardappelen. Bestrooi met de kaas .Plaats de ovenschaal in de barbecue op het gedeelte waar geen briketten liggen en gaar de gratin in de barbecue (170°C) gedurende 25- 30 minuten.


<< terug naar FIRE&FOOD recepten


Stap 1

Stap 2

Stap 3

Stap 4