Kabeljauw met Ganda Ham

Kabeljauw met Ganda Ham

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 4 Kabeljauwfilets, ca. 200 g per stuk
  • 8 dunne plakken Ganda Ham
  • 4 tomaten
  • 200 g Mozzarella (het liefst van buffel)
  • 12 blaadjes basilicum
  • 2 verse oregano
  • olijfolie
  • Balsamico-azijn
  • Versgemalen zwarte peper
  • Bereiding


Bereiding

  1. Wikkel de kabeljauwfilets in met twee plakken Ganda Ham en leg ze ongeveer een half uur in een marinade van olijfolie en verse oregano. 
  2. Snij nu de tomaten in plakken en leg deze op een bord samen met de plakken mozzarella en basilicum. Besprenkel het geheel met balsamico-azijn en olijfolie.
  3. Maak het geheel af met een beetje verse zwarte peper. Dek het bord af met alunimium folie en zet het in de koeling.
  4. Leg nu de filets in een visklem en grill ze op een niet al te hoge temperatuur voor circa 8 minuten totdat de ham mooi knapperig is en de filet  mooi gaar.
  5. Om wat extra smaak te geven aan de filets kan je tijdens het grillen altijd wat vuurkruiden toevoegen aan de briketten / houtskool.
  6. Als de vis klaar is leg je hem voorzichtig op de tomaten met mozzarella en maak het geheel af met de verse blaadjes basilicum.

<< terug naar FIRE&FOOD recepten