Stoofpotje van rode wijn

Stoofpotje van rode wijn


Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 500 g runderlappen
  • 1,5 winterpeen in plakje gesneden
  • 2 grote uien in mooie dunne ringen gesneden
  • 2 El neutrale olie
  • Zout

Marina bestaat uit

  • circa ¼ Liter volle rode wijn
  • circa ¼ Liter water

Kruidenmengsel bestaat uit:

  • Verse zwarte peper
  • 2 laurierbladen
  • 0,5 tl. Piment
  • 3 kruitnagels
  • 6 zwarte peperkorrels
  • 1,5 takje rozemarijn
  • 0.5 tl. kummel
  • Chilipoeder
  • 10 jeneverbessen


Bereiding

  1. Water en rode wijn mengen met de kruiden en marineer hierin het vlees circa 2 to 4 uur. Marinade niet weggooien.
  2. Zorg er voor dat je circa 24 gloeiende briketten klaar hebt liggen waarop je de Dutch Oven goed kan verwarmen.
  3. Zet de Dutch Oven op de briketten en als hij op temperatuur is doe je de olie er in samen met de ui. Als de ui glazig is voeg de wortelen toe.
  4. Haal de uien en wortels uit de Dutch oven en bak nu het gemarineerde vlees tot het een mooie bruine kleur gekregen heeft.
  5. Voeg nu weer de uien, wortels en zout toe.
  6. Blus het geheel af met de marinade.
  7. Belangrijk is dat je nu de hitte onder de Dutch Oven reduceert. Dit doe je door de deksel op de Dutch Oven te doen en hier 16 briketten op te leggen en de overige 8 briketten in een rondje onder de Dutch Oven te leggen.
  8. Laat het geheel minimaal een uur stoven en vergeet niet om regelmatig even te roeren.
  9. Als het vlees mooi zacht geworden is, is hij klaar. Prima te combineren met een eigen gebakken stuk brood of puree

 

<< terug naar FIRE&FOOD recepten