MOINK Balls

MOINK Balls

door Noskos
Voor ca. 30 balletjes

Ingrediënten

voor de balletjes:
750 gram rundergehakt
zakje geraspte Parmezaanse kaas (40 gram)
1 losgeklopt ei
60 gram gekruid paneermeel
2 eetlepels fijngehakte knoflook
1 theelepel zeezout
1 theelepel versgemalen zwarte peper
118 ml melk
1 theelepel gedroogde oregano
2 theelepels gedroogde peterselie

300 gram ontbijtspek (2 pakjes AH)
barbecue rub (bijvoorbeeld deze)*
barbecuesaus (bijvoorbeeld deze)
coctailprikkertjes

*) Let een beetje op het zoutgehalte van je rub, een aantal mensen vindt de ballen met deze rub aan de zoute kant, iets dat je kunt oplossen door er minder zout in te doen als je je eigen rub maakt.

Bereidingswijze

Meng de ingrediënten van de balletjes goed door elkaar en draai er balletjes van die iets kleiner zijn dan een golfbal (ik had ruim 30 balletjes).

Bestrooi de balletjes met barbecue rub.

Wikkel een half plakje ontbijtspek om de balletjes en zet dit vast met een cocktailprikkertje. Zet je MOINK Balls in de koelkast.

Steek je barbecue aan en laat hem op temperatuur komen, tussen de 225 F en 250 F (107 C – 121 C). Ik heb voor de MOINK Balls Hickory rookhout gebruikt, maar appel-, of kersenhout is denk ik ook erg lekker!

Barbecue de MOINK Balls anderhalf uur en bestrijk ze met barbecuesaus. Laat ze nog een half uur in de smoker en ze zijn klaar!

Je kunt deze ballen natuurlijk ook in een gewone barbecue maken, grill ze dan wel indirect. Omdat je de temperatuur niet zo laag krijgt in een gewone barbecue denk ik dat je dan aan een uurtje tot vijf kwartier wel genoeg hebt.

<< terug naar FIRE&FOOD recepten


Bron

Doet de video het niet? Klik dan hier